Rafaello

0 (0 ocen)

Bez pieczenia, smacznie i szybko.

Składniki:

  • 3 paczki krakersów
    3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru
    25 dag masła lub margaryny
    10 dag+4 łyżki wiórków kokosowych
    1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
    1 litr mleka
    1 cukier waniliowy

Rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy 700 ml. mleka, a do reszty dodajemy budynie, cukier, cukier waniliowy i mąkę. Do gotującego się mleka wlewamy cały czas mieszając mleko z budyniem. Trzymamy na wolnym ogniu, aż budyń się zagotuje. Studzimy. Miękke masło ucieramy z żółtkiem i dodajemy do niego porcjami ostudzony budyń, a na koniec wiórki kokosowe.
  • 2. Wykładamy 1/3 kremu na krakersy, a potem znów układamy krakersy. Najlepiej, aby wyszły trzy warstwy krakersów i trzy warstwy kremu.
  • 3. Prażymy na suchej patelni 4 łyżki wiórków kokosowych. Gdy ostygną mieszamy je z 4 pokruszonymi krakersami i posypujemy wierzch ciasta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy