Pychotka szarlotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodać cukier, żółtka zmieszane z wodą. Na końcu delikatnie wymieszać z mąką wymieszana z proszkiem do pieczenia i ocet. Piec w tem. 170 C ok 40 min. Po upieczeniu wystudzić biszkopt i przekroić na 3 części. \
Masa jabłkowa:
Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych oczkach podsmażyć ok 10 min po tym czasie wsypać sucha galaretkę. Chwilę smażyć.
Masa:
Z mleka budyniu cukru i mąk ugotować budyń. Wystudzić. Utrzeć masło dodać wystudzony budyń i pod koniec ucierania dodać kawę. Przełożyć placek.
Biszkopt ½ jabłek ½ masy
biszkopt ½ jabłek ½ masy
biszkopt polewa
Komentarze