Pudding ryżowy z dulce de leche - przepis

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Więcej na www.ilovebake.pl

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 1.5 szklanki
    - cynamon: 1.5 łyżeczki
    - masa kajmakowa z puszki: 0.75 szklanki
    - sól: 0.25 łyżeczki
    - ryż: 0.5 szklanki
    - rum: 1 łyżka

Pudding ryżowy z dulce de leche - przepis - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy prawie do miękkości. Do rondelka przekładamy dulce de leche, mleko, cynamon oraz sól i gotujemy na średnim ogniu do połączenia się wszystkich składników. Dodajemy ryż oraz łyżkę rumu i ponownie gotujemy ok. 5-10 min. do konsystencji jaką lubimy, płynnej lub budyniu. Jeśli pudding jest za słodki wystarczy dodać więcej mleka. Dekorujemy kakao oraz orzeszkami. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy