Pstrąg na kuskusie

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mój mąż wędkuje. Na naszym stole często goszczą zdobycze z jego połowów.

Składniki:

  • ● 2 filety z pstrąga
    ● 2 marchewki
    ● pęczek koperku
    ● 1 szkl. kaszy kuskus
    ● sok z 1 cytryny
    ● sól
    ● pieprz
    ● oliwa

Pstrąg na kuskusie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonym wrzątku. Następnie kroimy w długie paski.
  • 2. Kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Koperek myjemy,
    osuszamy. Kilka gałązek odkładamy, resztę siekamy. Wsypujemy do kaszy. Doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy oliwą. Mieszamy.
  • 3. Filety myjemy, przekrawamy na pół. Solimy. Gotujemy na parze ok. 10 minut.
  • 4. Na kuskusie układamy marchewkę, przykrywamy rybą. Skrapiamy sokiem z cytryny i dekorujemy koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy