Przysmak drobiowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się domem i prowadzę stadninę koni. Tę potrawę uwielbiają moje dzieci.

Składniki:

  • ● 2-3 filety z kurczaka
    ● 30 dag kalafiora
    ● 30 dag brokuła
    ● 3 marchewki
    ● zioła prowansalskie
    ● pieprz
    ● 1-2 woreczki ryżu
    ● kostka rosołowa
    ● olej do smażenia

Przysmak drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w małą kostkę.
    Smażymy 10 minut na rozgrzanym
    oleju. Ryż gotujemy
    wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Marchewki obieramy, myjemy
    i kroimy w p lasterki.
    Zagotowujemy razem z mięsem,
    różyczkami kalafiora
    i brokuła. Dodajemy kostkę
    rosołową, doprawiamy do
    smaku ziołami prowansalskimi
    i pieprzem. Dusimy ok.
    10 minut. Wywar odlewamy.
    Podajemy z ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy