Przepiórki w koszulce z bekonu

0 (0 ocen)

Pyszne rozpływające się w ustach przepiórki w bekonie.

Składniki:

  • 4 małe przepiórki oczyszczone
    winogrona
    rodzynki (50 g)
    oliwa z oliwek
    bekon
    masło
    wino białe (50 ml)
    bulion (50 ml)
    2 cebula
    tymianek
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    pietruszka

Przepiórki w koszulce z bekonu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. przepiórki zawinąć po 2 plastry bekonu i spiąć wykałaczkami. zarumienić na dużym ogniu w oliwie z oliwek z dodatkiem odrobiny masła, przełożyć z patelni do naczynia. Na patelni przesmażyć pokrojoną cebulę i winogrona, dodać białe wino i bulion poczekać 5 minut aż wino odparuje, dodajemy sól, pieprz zioła prowansalskie, tymianek
  • 2. przepiórki z powrotem włożyć na patelnie, dodajemy bulion i gotować/smażyć pod przykryciem przez 30-40 min w połowie gotowania dodać rodzynki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy