Pralinki z marcepanem i żurawiną

0 (0 ocen)

Idealne dla amatorów marcepanu.

Składniki:

  • na ok 15 pralinek
    tabliczka czekolady gorzkiej
    ok 80g marcepanu
    kilka łyżek żurawiny

Pralinki z marcepanem i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • czekoladki 1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Następnie za pomocą małego pędzelka wysmaruj wnętrze silikonowej foremki na lody bądź specjalnej na pralinki. Wstaw do lodówki lub zamrażarki aby czekolada stwardniała. W razie potrzeby czynność powtórz.
  • czekoladki 2. Z marcepanu uformuj kulki, po czym wgnieć je w środek korpusów czekoladowych
  • czekolaqdki 3. Żurawinę rozdrobnij na mniejsze kawałeczki i wgnieć w marcepan. Pozostaw jednak miejsce na czekoladę by móc zrobić spody. W tym celu za pomocą małej łyżeczki należ wlać czekoladkę, a potem wyrównać wszystko i wstawić do lodówki.
  • 4. Gdy pralinki całkowicie stężeją wyjąć je delikatnie z foremek

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy