Potrawka z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Tę potrawę pomaga mi przygotować córka Ola.

  • 40 min

Składniki:

  • ● 20 dag kiszonej kapusty
    ● 20 dag pieczarek
    ● 20 dag mięsa mielonego
    ● 35 dag makaronu, np. kolanka
    ● cebula
    ● sól, pieprz
    ● olej
    ● papryka do dekoracji

Potrawka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki kroimy w plastry.
    Smażymy z mięsem na oleju
    ok. 20 minut. Makaron gotujemy
    w osolonej wodzie.
  • 2. Cebule kroimy w kostkę,
    smażymy na osobnej patelni.
    Kapustę kroimy i gotujemy.
    Studzimy i odciskamy.
  • 3. Do mięsa dodajemy cebulę,
    i kapustę. Dusimy ok. 10 minut.
    Mieszamy z makaronem,
    doprawiamy i dekorujemy.

Porady

Pieczarki można zastąpić leśnymi grzybami. Potrawka smakuje też z ryżem.

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy