pomidorowy gulasz

0 (0 ocen)

Trochę inaczej przyrządzony niż tradycyjny, ale również bardzo smaczny.

Składniki:

  • 50-60 dag szynki wieprzowej
    1 duża marchew
    pietruszka naciowa
    1 mały słoiczek pikantnego ketchupu
    margaryna
    uniwersalna przyprawa warzywna
    ostra papryka
    pieprz
    woda
    1,5 łyżki mąki

Pomidorowy gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na margarynie, przyprawić. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodać marchew pokrojoną w kostkę i wszystko podlać wodą. Dać posiekaną natkę i dusić pod przykryciem do miekkości. Na koniec dodać ketchup i zaciągnąć wodą z mąką (1,5łyżki mąki na 3/4 szkl.wody). Zagotować. Podawać np. z kaszą jaglaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy