Pomidorowe lilie ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Połączyć składniki marynaty, najlepiej mocno wstrząsać w zamkniętym słoiczku.
- Pomidory umyć, położyć na desce szypułkami w dół i rozciąć je na 6 części uważając aby się nie rozpadły.
- Pomidory ułożyć w miseczce, polać marynatą rozcięcia delikatnie je rozchylając i odstawić na 30 minut.
- Rozgrzać na patelni oliwę, dodać umyty szpinak, poddusić ok 2 minut nie dodając wody.
- Szpinak odcedzić, wystudzić, pokroić dość grubo i wymieszać z sokiem cytrynowym, zmiażdżonym czosnkiem i solą.
- Odlać marynatę z pomidorów, ułożyć je na talerzu i w środek każdego włożyć porcję szpinaku.
- Na wierzchu ułożyć po kosteczce sera białego i obficie posypać świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze