Pomidorowe knedle ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Spodobał mi się ten przepis… chyba ze względu na ładny kolorystyczny wygląd. Fajny sposób na urozmaicenie zwykłych knedli. Te są ziemniaczane z dodatkiem przecieru pomidorowego, a nadziane szpinakiem z fetą z aromatem czosnku… A wszystko polane smażoną na masełku cebulką…mmmniam!

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na ok. 15 sztuk

    ciasto:
    50 dag ziemniaków
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    ok. 1 szkl. mąki
    1 jajko

    farsz:
    pół opakowania mrożonego szpinaku
    10 dag sera feta
    1/2 cebuli
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Knedle Dania główne

Pomidorowe knedle ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzać tłuszcz i zrumienić na nim posiekaną cebulę i przeciśnięty czosnek. Następnie dodać szpinak i smażyć kilka minut, przyprawić. Dodać pokruszoną fetę. Gotowy farsz ostudzić.Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, przestudzić i dokładnie rozgnieść, zmielić lub przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, szczyptę soli, koncentrat pomidorowy, mąkę partiami i zagnieść ciasto.

    Następnie urywać po kawałku, na dłoni rozpłaszczyć, na środek nakładać porcje farszu, zlepić dokładnie brzegi ciasta i uformować kulkę. Knedle gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia. Podawać polane cebulką podsmażoną na maśle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować