Pomidorowa marchewka

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomidorowa marchewka

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - marchew: 50 dekagramów
    - woda: 200 mililitrów
    - cebula: 1 sztuka
    - masło: 50 gramów
    - koncentrat pomidorowy: 3 łyżki
    - brązowy cukier: 1 łyżka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Pomidorowa marchewka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane marchewki pokroić w 3 - 4 mm plasterki. Zagotować wodę, dodać marchewki i gotować przez 5 minut. Dodać posiekaną cebulę i gotować przez kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawić solą, pieprzem oraz cukrem. Dodać masło i dusić do momentu aż marchewka będzie al dente.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy