Pomidorki z mozzarellą w słodko-czosnkowym sosie

0 (0 ocen)

Pomysł męża na szybką, smaczną i lekką kolację...

Składniki:

  • pomidorki koktajlowe (około 250g)
    250 mg sera mozzarella
    1-2 ząbki czosnku
    50 ml oliwy z oliwek
    2 łyżeczki octu balsamicznego
    1 łyżeczka miodu
    sól, pieprz
    tymianek

    bagietka/bułeczka/grzanki

Pomidorki z mozzarellą w słodko-czosnkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki koktajlowe sparzyć i obrać ze skórki.
    Ser mozzarella pokroić w kostkę, a czosnek drobno posiekać.
    Następnie przygotować sos z oliwy, octu balsamicznego, płynnego miodu. Doprawić go solą i pieprzem, dodać tymianek.
    Wszystkie składniki połączyć, wymieszać i wstawić do lodówki.
    Podawać schłodzone ze świeżym pieczywem albo grzankami.

Porady

Ilość miodu czy czosnku można modyfikować w zależności od własnych upodobań.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy