PODWÓJNA KREMÓWKA

0 (0 ocen)

Delikatna, kremówka sprawia, że nie można poprzestać na jednym kawałku. To po prostu idealna kremówka.

Składniki:

  • ½ opakowania mrożonego ciasta francuskiego.
    ½ opakowania budyniu waniliowego.
    ½ kostki masła.
    150 ml. śmietany kremówki.
    1 łyżka cukru pudru .
    Sos truskawkowy i serduszka czekoladowe do dekoracji.
    1 paczka śmietan-fixu.
    1 łyżka cukru.

Podwójna kremówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozmrozić, następnie pokroić na 6 prostokątów, ułożyć na papierze i upiec w nagrzanym do 220 stopni C. Piekarniku. Budyń ugotować z dodatkiem cukru, schłodzić.
  • 2. Miękkie masło utrzeć, dodawać do niego po łyżce budyniu, miksować. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Płatki ostudzonego ciasta przekładać kremami: dolną warstwę budyniowym, a górną bitą śmietaną.
  • 3. Kremówki podawać z sosem truskawkowym, udekorowane czekoladowymi
    serduszkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy