Placuszki cukiniowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przysmak ten powstał przez przypadek, gdy nie miałam pomysłu na obiad, ale za to miałam cukinię, pieczarki i paprykę.

Składniki:

  • ● 1 cukinia
    ● 1 papryka
    ● duży ząbek czosnku
    ● bułka tarta
    ● jajko
    ● kawałek żółtego sera
    ● 25 dag pieczarek
    ● przyprawy: kminek, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie

Placuszki cukiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę kroimy w kostkę,
    dusimy. Pieczarki ścieramy na
    tarce, dodajemy do papryki.
    Wciskamy czosnek i przyprawiamy.
    Dusimy ok. 10 minut.
  • Placuszki cukiniowe 2. Cukinię obieramy i kroimy
    w plastry ok. 0,5 cm, obtaczamy
    w jajku i bułce. Smażymy z obu stron. Układamy pieczarki z papryką
    i posypujemy startym serem.
    Dusimy 5 minut.

Porady

Placuszki podajemy z ziemniakami i surówką (np. z pora i marchewki z majonezem) lub z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_02-2008

Komentarze

Podobne przepisy