Placki z łososiem i szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Prosta potrawa ziemniaczana wzbogacona smakiem szpinaku i łososia . Dla mnie w sam raz.

  • 15 min

Składniki:

  • 20 dag filetu z łososia
    40 dag ziemniaków
    15 dag szpinaku
    1 jajko
    1 ząbek czosnku
    Sól
    pieprz
    olej do smażenia
    mąka do panierowania

Placki z łososiem i szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia ugotować, ostudzić i podzielić na małe kawałeczki usuwając ości.
    Ziemniaki obrać ,umyć i pokroić w kostke. Ugotować, ostudzić i przecisnąć przez praskę do ziemniaków.
    Szpinak udusić na oleju wraz ze zmiażdżonym czosnkiem, odcedzić .

    Wymieszać rybę z ziemniakami i szpinakiem, dodać jajko i doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Formować kotleciki, panierować je w mące i smażyć na złoto.

Porady

Szpinak można przesmażyć na maśle , a ziemniaki mogą być z poprzedniego dnia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy