Pizzowe mufiny

0 (0 ocen)

  • 40 min

Jeśli twoje pociechy lubią szybkie dania, ta propozycja na pewno się im spodoba. Świetna propozycja na każde party.

  • 40 min

Składniki:


  • 2,5 szklanki mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka soli
    3 łyżeczki przyprawy do pizzy (z oregano)
    100 g tartej mozzarelli
    500 g pieczarek
    250ml mleka
    2 jaja
    100 g masła
    ketchup/ sos pomidorowy
    olej rzepakowy (do smażenia)

Pizzowe mufiny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z pozostałymi suchymi produktami.
  • 2. Pieczarki kroimy i smażymy na odrobinie tłuszczu.
  • 3. Grzybki siekamy i wrzucamy wraz z serem do suchych produktów.
  • 4. Mleko, jaja i rozpuszczone, przestudzone masło dokładnie mieszamy i dodajemy do reszty.
  • 5. Papilotki wypełniamy gotową masą do 2/3 ich wysokości i wierzch smarujemy ketchupem.
  • pieczemy muffiny 6. Zapiekamy ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy