pizzerkowe placuszki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Danie dla dorosłych i dla dzieci, a przede wszystkim dla leniwych. Polecam i życzę smacznego!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka surowe: 2 sztuki
    - mleko: 500 mililitrów
    - mąka: 500 gramów
    - Żółty ser: 20 dekagramów
    - pieczarki: 30 dekagramów
    - kiełbasa (dowolna): 30 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - olej: 3 łyżki
    - sól: 1 szczypta

Pizzerkowe placuszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, mleka i jajek rozrabiamy ciasto naleśnikowe.
  • 2. Cebulę i kiełbasę kroimy na drobne cząstki i dorzucamy do ciasta.
  • 3. Pieczarki kroimy i lekko podsmażamy, po czym również dorzucamy do ciasta.
  • 4. Ser żółty ucieramy i dodajemy do ciasta naleśnikowego.
  • 5. Wszystko mieszamy.
  • 6. Na rozgrzany olej wkładamy po jednej łyżce ciasta tak, aby powstały placki. Obsmażamy dobrze z obu stron.
  • 7. Gotowe placki podajemy z keczupem.
  • 8. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy