Pita nadziewana pesto

0 (0 ocen)

  • 10 min

Szybki i oryginalny pomysł na śniadanie, lunch lub kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • dwie pity
    pesto pomidorowe lub bazyliowe
    świeża bazylia, świeże oregano
    ser tarty mozarella

Pita nadziewana pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pity (chlebki) delikatnie podgrzewamy w piekarniku/mikrofalówce/tosterze, następnie przekrajamy tak, aby powstała "kieszonka". Wewnątrz smarujemy je pesto, posypujemy serem i wkładamy liście bazylii i oregano.
    Następnie wkładamy do piekarnika/mikrofalówki/tostera na około 3 min., aż do roztopienia sera.
  • 2. Smacznego!

Porady

Świetnie smakują na śniadanie podawane z kawą z cynamonem :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy