Pierś w galarecie

0 (0 ocen)

Idealna na świąteczny stół

Składniki:


  • 1 filet z kurczaka

    Żelatyna

    1 papryka

    Szczypiorek

    1-2 jajka

    Sól, liść laurowy, ziele angielskie

Pierś w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś gotuj ok. 15 minut w osolonej wodzie z przyprawami.
  • 2. Ostudź i pokrój w talarki. Ułóż na salaterce.
  • 3. Żelatynę rozpuść w 0,5 litra wywaru uzyskanego po ugotowaniu piersi. Pozostaw aby trochę stężała.
  • 4. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i pokrój w talarki.
  • 5. Paprykę umyj, wykrawaj gniazdo nasieene a następnie pokrój w cienkie plastry.
  • 6. Udekoruj mięso a następnie zalej tężejącą żelatyną.
  • 7. Wstaw do lodówki aby się ścisnęło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy