Piernikowa roladka z suszoną śliwką

0 (0 ocen)

Takie mięsko przygotowałam sobie w pierwszy dzień na obiad i było bardzo smaczne:), polecam serdecznie:)

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    1/2 łyżeczki przyprawy do piernika
    sól,pieprz do smaku
    4 suszone śliwki
    1 jajko
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 szklanka oleju

Piernikowa roladka z suszoną śliwką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić jak książkę i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Następnie przyprawić przyprawą do piernika. Na jednym z końców ułożyć ciasno jedną przy drugiej śliwki suszone. Zwinąć w roladkę i zabezpieczyć wykałaczkami ( aby mięso równomierni się usmażyło proponuję wystające części wykałaczki odciąć nożykami). Mięso panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju. Często obracać aby panierka się nie przypaliła. Przed podaniem ułożyć na papierowym ręczniku a następnie wyjąć wykałaczki. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy