PIECZONY KUSKUS POD MIGDAŁOWĄ PIERZYNKĄ

0 (0 ocen)

  • 60 min

Chrupiący kuskus pod serową pierzynką migdałową. Pycha!

  • 60 min

Składniki:

  • 50g (suchej) kaszki kuskus
    150-200ml wrzątku
    szczypta soli
    100g sera białego
    1 (duże) jajko
    2 łyżki masła migdałowego

Pieczony kuskus pod migdałową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Kaszkę kuskus wsypać do miseczki, odrobinę posolić, zalać wrzątkiem. Przykryć i odstawić na bok na kilka minut, aż kaszka wsiąknie wodę i będzie miękka. W drugiej miseczce rozdrobnić za pomocą widelca ser biały. Dodać masło migdałowe, wymieszać. Białko jajka oddzielić od żółtka. Białko - dodać do masy serowej, żółtko - do kaszki kuskus. Do kokilki wyłożyć kaszkę kuskus, a następnie masę serową. Wstawić do piekarnika. Piec przez 20-30 minut. Podawać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy