pieczeń rzymska

0 (0 ocen)

-do chleba

Składniki:

  • - 1 kg mięsa z łopatki
    - 0,5 kg boczku surowego
    - sól , pieprz według smaku
    - nie całe pół łyżeczki papryki ostrej
    - 0,5 łyżeczki tymianku
    - natka pietruszki
    -2 ząbki czosnku

Pieczeń rzymska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. - zmielić mięso i boczek dodać do mięsa starty czosnek sól pieprz tymianek paprykę i pokrojoną natkę pietruszki zostawić na noc żeby się przegryzło
  • 2. - mięso przełożyć do formy keksowej wstawić do gorącego piekarnika na blachę i wlać wodę do blachy piec 1 godzinę 180 stopni z termoobiegiem po upieczeniu zostawić do całkowitego wystygnięcia

Porady

można dodać pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy