Pieczeń rzymska

  • wyświetlono: 1443 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pięknie komponuje się na talerzu wśród innych wędlin, bądz jako dodatek na kanapkach.

  • 2min

Składniki

1,20 g mięsa mielonego (najlepiej wieprzowe)
6 ząbków czosnku
2 średnie cebule
2 jajka
2 bułki kajzerki
2 łyżki oleju
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka słodkiej i ostrej papryki
1 łyżeczka pieprzu
3 duże szczypty soli

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczeń rzymska

  • 1. Bułki namaczamy w zimnej wodzie, następnie odciskamy z nadmiaru i dodajemy do mięsa. Na 2 łyżkach oleju zeszklić cebule i pod koniec dodać czosnek, lekko przesmażyć- pozostawić do ostygnięcia i dodać do mięsa. Wsypać resztę składników i dokładanie wymieszać- można dodać jeszcze bułki tartej kiedy masa wydaje nam się za wolna. Przełożyć do foremek- piec 190 stopniach przez 60 minut.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwil

Komentarze

Podobne przepisy

Deska mięs

Dodane przez: Peypey

Pieczeń Rzymska

Typowa a może jednak nie typowa...

pieczeń rzymska

Dodane przez: agarybak76

Pieczeń rzymska z indyka

Smaczne, ciekawe urozmaicenie dla...

pieczeń rzymska z boczkiem

Dodane przez: majka190382

PIECZEŃ RZYMSKA Z BOCZKIEM

Tej ,,nadzianej" pieczeni fajnego...

image-1t1egqe

Dodane przez: malaa150

Pieczeń rzymska z jajkiem

Szybka i efektowna pieczeń

Pieczeń rzymska

Dodane przez: bambara24

Pieczeń rzymska

Wspaniała potrawa na obiad,kolacje...

pieczeń

Dodane przez: paulina57

Pieczeń rzymska ze szpinakiem

Pyszna i aromatyczna pieczeń z...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE