Pieczarkowa z kurką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam grzyby.Jak tylko zaczyna się sezon ruszam do lasu.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dkg pieczarek
    15 dkg kurek
    1 pietruszka
    1 marchewka
    3 łyżki śmietany
    2 średnie ziemniaki
    1 łyżka masła
    koperek lub natka pietruszki do posypania
    kostka grzybowa
    sól, pieprz

Pieczarkowa z kurką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki pokroić w plasterki, ziemniaki , marchewkę i pietruszkę w kostkę, większe kurki pokroić na pół. Na patelni rozpuścić masło, dodać warzywa, podlać wodą , dusić 15 min. Kostkę grzybową zagotować w litrze wody . Dodać warzywa, gotować około 25

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy