Pieczarki nadziewane oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smak dzieciństwa - panierowane pieczarki zmodyfikowałam produktami dostępnymi pod ręką.

  • 30 min

Składniki:

  • 5-6 dużych pieczarek
    12 plastrów wędzonego sera żółtego
    12 zielonych oliwek
    1 cebula
    zioła i przyprawy wedłyg uznania bazylia, pieprz, sól, suszony czosnek
    tłuszcz do smażenia

Pieczarki nadziewane oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pieczarki nadziewane 1. Pieczarki myjemy, odcinamy nóżki, przekrawamy na pół (poziomo). Posypujemy przyprawami i ziołami. Cebulę kroimy w piórka. Nakładamy na plastry pieczarek, przykrywamy serem. Wierzch zdobimy oliwką. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni. Smażymy pieczarki do rozpuszczenia sera. Podajemy z surówką na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy