Pieczarki lekko po indyjski

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie jest bezmięsne ale jeżeli ktoś chce bardziej pożywne może dodać filet z kurczaka :)

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki*
    cukinia- 1 szt
    papryka- 1 szt
    pieczarki- 5 szt
    suszone pomidory- 5 szt
    cebula- 1 szt
    czosnek- 2 ząbki
    świeży imbir- mały kawałek
    pasta pomidorowa- 250 ml
    śmietanka słodka 18%- 4 łyżki
    sól- do smaku
    pieprz- do smaku
    curry w proszku- do smaku

Pieczarki lekko po indyjski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę, czosnek, imbir pokroić w drobniusią kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek. Cukinie, paprykę, pieczarki i suszone pomidory pokroić w gruba kostkę.
  • 2. Następnie warzywa wrzucić do podsmażonej cebulki i przykryć żeby ładnie nam zmiękły.
    Gdy warzywa będę już miękkie dodać pastę pomidorowa. Dodać curry i przyprawić do smaku. Poczekać aż się zagotuje i dodać słodką śmietankę.
    Całość wymieszać. Dla lubiących natkę pietruszki- to jest ten czas aby ją dodać.

Porady

Można podawac z ryżem lub z indyjskimi plackami naan

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy