Parówki nadziewane

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybki danie na kolację - zrobiło furorę nawet na kolacji sylwestrowej!

  • 15 min

Składniki:

  • 8 cienkich parówek(np. do hot-dog)
    4 ogórki kiszone
    ser żółty
    keczup
    olej do podsmażenia

Parówki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Parówki obieramy ze skórek i przekrajamy wzdłuż zostawiając nienaruszony spód i boki(końcówki). ogórki trzemy na tarce na grubych oczkach. odsączamy. Ser kroimy w cienki i długie plasterki - takie aby zakryły parówkę. Nadziewamy parówki ogórkiem, okładamy serem.
    Rozgrzewamy małą ilość oleju na patelni. Układamy parówki blisko siebie i podsmażamy pod przykryciem ok.5 minut. Podajemy z keczupem i pieczywem.

Porady

Parówki w czasie smażeni się rozchylają, dlatego trzeba je dosyć ciasno umieścić na patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy