Domowe parówki

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Domowe parówki ze 100% mięsa

Składniki:

  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Domowe parówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • parówki 1. Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie zmielić w maszynce 2-3 razy. Doprawić solą i pieprzem lub wg. gustu np. ziołami.
    Mięso podzielić na trzy części. Każdą zwinąć w folię spożywczą owijając kilkakrotnie. Końcówki dokładnie związać np. nitką. Gotować około 15 minut w gorącej wodzie. Wyjąć z folii i podawać. Z tej porcji wychodzą trzy parówki.

Porady

Parówki i najlepiej smakują od razu po wyjęciu z wody. Potem robią się nieco twarde:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować