Panna cotta z granatem

0 (0 ocen)

  • 15 min

zimowa, miłosna - śnieżno biała z czerwonym akcentem

  • 15 min

Składniki:

  • 250 ml śmietany kremówki
    250 ml mleka
    40 g cukru
    4 łyżeczki żelatyny
    granat

Panna cotta z granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę z mlekiem i cukrem zagotować.
    Zdjąć z ognia, dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści.
  • 2. Przelać do miseczek albo foremek silikonowych, zostawić do ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.
  • 3. Wyjąć pannę cotę z miseczki, można wspomóc się przez polewanie miseczki ciepłą wodą, na talerz.
    Przed podaniem, wyłuskać ziarna z granatu i posypać nimi nasz deser.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy