Panierowane pieczarki

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób

Na zewnątrz chrupiące a w środku soczyste pieczarki to dobry pomysł na przekąskę jak również dodatek do obiadu.

  • 25 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • - pieczarki
    - 2 jajka
    - bułka tarta do obtoczenia
    - sól i pieprz
    - tarty ser żółty
    - posiekany Koperek lub natka pietruszki

Panierowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i odciąć nóżki, które później możemy wykorzystać np do sosu lub zupy. Jajka roztrzepać, obficie posolić i popieprzyć. Pieczarki macżąć w jajku a następnie bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Posypać żółtym serem i drobno posiekanym koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy