Pancakes

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pancakes to amerykańskie naleśniki, bardzo puszyste i delikatne w smaku. Idealne na weekendowe śniadanko. W połączeniu z syropem klonowym po prostu rozpływają się w ustach.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 ¼ szklanki mąki pszennej
    ¼ szklanki cukru pudru
    1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka sody
    szczypta soli
    1 ¼ szklanki maślanki
    ¼ szklanki oliwy
    1 jajko
    + olej do smażenia
    + syrop klonowy

Pancakes - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieszczam w misce, miksuję na gładką masę (ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany). Smażę na niewielkiej ilości oleju, na złoto z obu stron. Podaję z syropem klonowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy