Paluszki z cukinii na ostro

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przekąskę wymyśliłam sama. Jest tania i bardzo smaczna. Polecam ją osobom stawiającym w kuchni pierwsze kroki.

Składniki:

  • ● duża cukinia
    ● 3 łyżki mąki pszennej
    ● łyżeczka chili
    ● 5 łyżeczek ostrej papryki
    ● 2 łyżeczki curry
    ● 2 łyżeczki przyprawy kebab-gyros
    ● 3 jajka
    ● bułka tarta
    ● olej

Paluszki z cukinii na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy,
    osuszamy i nieobraną
    kroimy wzdłuż na pół.Usuwamy nasiona.
    Miąższ
    kroimy w paski o długości 10 cm
    i szerokości 1 cm.
  • 2. Mąkę mieszamy z przyprawami.
    Jajka rozkłócamy. Paluszki
    obtaczamy najpierw w mące, następnie
    w jajku, a na końcu
    w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym
    oleju.

Porady

Paluszki najlepiej smakują na gorąco, z keczupem i surówką z pomidorów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_10-2010

Komentarze

Podobne przepisy