orzechowe talarki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Długo pozostają świeże, dlatego można je upiec kilka dni przed świętami

  • 60 min

Składniki:


  • 250 g mąki
    50 g mielonych orzechów
    3 żółtka
    125 g margaryny
    8 dag cukru pudru
    łyżeczka masła
    łyżka śmietany
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

    na wierzch:
    1 jajko roztrzepane
    100 g mielonych orzechów włoskich

Orzechowe talarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagnieść ciasto, chwilę schłodzić w zamrażarce. Rozwałkować, wycinać kieliszkiem talarki lub foremką inne kształty.
  • 2. Ciastka smarować jajkiem i posypywać orzechami. Piec około 10 minut w 180*C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy