Orientalne sznycle z indyka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 30 min

Jestem na emeryturze. Pracowałam jako nauczycielka matematyki. Moja mama była zawodową kucharką, więc zwykle korzystam z jej przepisów, chociaż czasem je urozmaicam.

  • 30 min

Składniki:

  • ● 4 filety z indyka
    ● 6 łyżek mleka
    ● 12 dag wiórków kokosowych
    ● 4 łyżki oleju
    ● 2 pory
    ● papryczka chili
    ● imbir
    ● sól
    ● pieprz
    ● 2 łyżki masła

Orientalne sznycle z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Orientalne sznycle z indyka 1. Filety m yjemy, osuszamy
    i lekko rozbijamy. Nacieramy
    imbirem i wstawiamy na godzinę
    do lodówki.
  • Orientalne sznycle z indyka 2. Pory myjemy i kroimy w krążki.
    Papryczkę myjemy, usuwamy
    gniazdo nasienne, miąższ
    kroimy w małą kostkę.
  • Orientalne sznycle z indyka 3. Warzywa smażymy na maśle.
    Doprawiamy do smaku solą
    i pieprzem. Mieszamy.
  • Orientalne sznycle z indyka 4. Kotlety oprószamy solą, zanurzamy
    w mleku i dokładnie
    obtaczamy w wiórkach kokosowych.
    Smażymy z obu stron
    na rozgrzanym oleju. Podajemy
    z warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy