Omlet warzywny

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 3 córki (20, 17 i 13 lat), gotuję codziennie. Omlet zrobiłam z tego, co wpadło mi w ręce.

Składniki:

  • ● 20 dag brokułów (mogą być mrożone)
    ● 3-5 łyżek oleju
    ● 2 cebule
    ● 6 pieczarek
    ● 2-3 pomidory
    ● 1/2 czerwonej papryki
    ● 3-4 jajka
    ● 2 łyżki startego żółtego sera
    ● posiekany szczypiorek

Omlet warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły blanszujemy i odcedzamy.
    Pieczarki kroimy
    w plasterki, a cebulę, paprykę
    i pomidory w kostkę.
  • 2. Na oleju smażymy cebule,
    dodajemy pieczarki, paprykę
    i pomidory. Dusimy, często
    mieszając.
  • 3. Jajka roztrzepujemy, zalewamy
    warzywa. Układamy
    brokuły, posypujemy serem
    i szczypiorkiem. Patelnię
    przykrywamy i czekamy, aż
    warzywa „dojdą” (wyłączamy
    ogień). Omlet dzielimy na
    4 części i podajemy z ziemniakami
    i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Komentarze

Podobne przepisy