Omleciki hiszpańskie.

0 (0 ocen)

  • 10 min

Takie omleciki możemy przygotować na śniadanie lub kolację.Możemy je podać udekorowane ulubionym ketchupem i świeżym pieczywem.Wychodzą bardzo puszyste.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 jajka
    10 dag żółtego sera
    łyżka mleka
    sól i pieprz do smaku
    masło do smażenia
    dowolny ketchup do dekoracji

Omleciki hiszpańskie. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski, następnie delikatnie roztrzepujemy, nie ubijając,dodajemy mleko i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Ser żółty ścieramy na tarce małych oczkach i dodajemy do roztrzepanych do jajek. Delikatnie mieszamy.
  • 3. Na małej patelni rozgrzewamy masło, porcjami wlewamy masę jajeczną, smażymy z obu stron omlety.
  • 4. Usmażone omlety delikatnie osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy udekorowane ketchupem.

Porady

Z przepisu wyszło mi trzy małe omlety.Możemy również usmażyć jeden duży.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy