Krokiety hiszpańskie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Bardzo prosta w przygotowaniu hiszpańska przystawka, obecna w większości restauracji oferujących przekąski. Pomimo nazwy różnią się znacznie od polskich krokietów - zarówno kształtem, smakiem jak i składnikami. Można przygotować je w jednym z dwóch wariantów, z szynką lub boczkiem, wedle uznania.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • ziemniaki
    jajka
    mąka
    szynka lub boczek pokrojone w kostkę
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Krokiety hiszpańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć ziemniaki i ugotować w mundurkach.
  • 2. Usmażyć szynkę lub boczek.
  • 3. Utrzeć ziemniaki, dodać do nich jajka i mąkę.
  • 4. Wymieszać wszystko z szynką lub boczkiem.
  • 5. Uformować krokiety i usmażyć na głębokim ogniu.

Porady

Smażąc na głębokim ogniu warto uzbroić się w cierpliwość.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Hiszpańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować