Ogórki w miodzie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała G. Piotrowska

  • Łatwy

Składniki:

  • - ogórki: 2 kilogramy
    - woda: 1.5 szklanki
    - ocet: 1 szklanka
    - cukier: 1 szklanka
    - sól (do smaku wg. uznania): 2 szczypty
    - koper: 1 sztuka
    - gorczyca: 1 szklanka
    - miód: 1 sztuka
    - chrzan: 3 sztuki
    - czosnek: 3 sztuki

Ogórki w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki obieramy i kroimy wzdłuż w ćwiartki, solimy i odstawiamy na godzinę.
  • 2. Z wody, octu i cukru gotujemy zalewę, studzimy. Z ogórków odlewamy wodę, układamy je w niedużych słoikach.
  • 3. Do słoików wkładamy koper, chrzan, ząbek czosnku, gorczycę. Wlewamy zalewę, dodajemy po łyżeczce miodu. Zakręcamy i gotujemy przez 2 minuty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy