Odświerzający tęczowy deserek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuszczoną w ¾ szk. gorącej wody żelatynę wymieszać z mlekiem wymieszanym z cukrem pudrem(można dodać 2 łyżki soku wiśniowego do mleka dla koloru ja tak zrobiłam w tym przypadku ). Mleko wylać na biszkopty wyłożone w blaszce prostokątnej. Wstawić do lodówki. Następnie kolejno rozpuszczać galaretki(każdą osobno)i schładzać. Na schłodzoną masę mleczną wylać galaretkę pomarańczową, schłodzić. Zimną, tężejącą galaretkę pomarańczową zmiksować z kefirem wylać na blaszkę, schłodzić. Zieloną galaretkę tężejącą wylać na blaszkę, schłodzić. Ostatnią zieloną galaretkę zimną i tężejącą wymieszać z 3 łyżkami mleka i wylać na wierzch deseru.
Porady
Taki deser można robić z galaretek takich jak się lubi i w dowolny sposób je układać.
Komentarze