Torcik tęczowy

4.46 (173 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kolorowy,orzeźwiający deser bez pieczenia na bazie kolorowych galaretek i słodkiej śmietanki,idealny na przyjęcia dla dzieci oraz na ciepłe,letnie dni.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kolorowych galaretek
    (filetowa,niebieska,zielona,żółta,pomarańczowa,czerwona)
    300 ml śmietany 30%
    gorąca woda
    do dekoracji:
    borówki amerykańskie
    truskawki
Wystaw ocenę:

4.46 (173 ocen)

Zobacz również:

Torty Desery Deser na zimno

Torcik tęczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę 18 cm wyłożyć folią spożywczą.
    Galaretkę fioletową rozpuścić w 200 ml wrzątku,dodać 50 ml śmietanki,wymieszać i ostudzić,lekko tężejącą wylać do formy,wstawić do lodówki do stężenia.
    Tak samo postąpić z pozostałymi galaretkami rozpuszczając je w 200ml wrzątku,dodając 50 ml śmietanki i za każdym razem wlewając kolorową warstwę wstawiać do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować