Naleśniki serowe mocno muszkatołowe

0 (0 ocen)

...

Składniki:

  • 150g mąki pszennej
    2 jajka
    250ml mleka
    woda mineralna
    szczypta soli
    pieprz cytrynowy
    starta gałka muszkatołowa
    100g startego żółtego sera
    krem balsamiczny do dekoracji
    olej do smażenia

Naleśniki serowe mocno muszkatołowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto naleśnikowe 1. Z mąki, jajek, mleka, wody, przypraw i połowy sera żółtego robimy ciasto naleśnikowe.
  • naleśnik serowy 2. Naleśniki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
  • naleśniki 3. Naleśniki układamy jeden na drugim żeby troszkę przestygły.
  • naleśniki 4. Resztę startego sera sypiemy na każdego naleśnika i posypujemy startą gałką.
  • serowy naleśnik 5. Naleśniki składamy w kopertę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st przez 20 minut.

Porady

Podajemy z zieloną sałatą (np. roszpunką) i dekorujemy kremem balsamicznym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy