Pikantne naleśniki mocno nadziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki na ciasto mieszamy tak, aby nie było grudek. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego lub słonecznikowego.
2.Gotowe naleśniki zapiekam z plastrem sera żółtego w piekarniku. 150 st. C przez ok. 8-10 minut.
3.Farsz. Na oleju smażymy cebulę pokrojoną w kostkę i mięso pokrojone w ten sam kształt. Dodajemy curry, pieprz, sól i ostrą paprykę, a następnie po 3 łyżki kukurydzy i fasolki + pokrojone papryki. Po ok. 15 minutach dodajemy ketchup i koncentrat oraz pokrojony w kostkę pomidor. Dusimy na małym ogniu ok. 15 minut.
4.Zapieczone w piekarniku naleśniki z serem smarujemy farszem i zawijamy w kopertę lub rurkę. Podajemy na talerzu. Ja dodaję do tego pikantne korniszony.
Komentarze