Pikantne naleśniki mocno nadziane

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mój najnowszy naleśnikowy wynalazek dla smakoszy ostrych dań.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO:
    - szklanka mleka
    - odrobina wody gazowanej
    - ok. szklanka mąki
    - sól
    - jajko

    FARSZ:
    - 2 sznycle z indyka
    - papryka czerwona i chili
    - czerwona fasolka z puszki
    - kukurydza konserwowa
    - cebula
    - duży pomidor
    - 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego
    - olej, sól, pieprz, curry, ostra papryka w proszku
    - 4 plastry żółtego sera np. Gouda
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Pikantne naleśniki mocno nadziane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pikantne naleśniki. 1. Składniki na ciasto mieszamy tak, aby nie było grudek. Naleśniki smażymy na niewielkiej ilości oleju rzepakowego lub słonecznikowego.
  • Pikantne naleśniki. 2. Gotowe naleśniki zapiekam z plastrem sera żółtego w piekarniku. 150 st. C przez ok. 8-10 minut.
  • Pikantne naleśniki. 3. Farsz. Na oleju smażymy cebulę pokrojoną w kostkę i mięso pokrojone w ten sam kształt. Dodajemy curry, pieprz, sól i ostrą paprykę, a następnie po 3 łyżki kukurydzy i fasolki + pokrojone papryki. Po ok. 15 minutach dodajemy ketchup i koncentrat oraz pokrojony w kostkę pomidor. Dusimy na małym ogniu ok. 15 minut.
  • Pikantne naleśniki. 4. Zapieczone w piekarniku naleśniki z serem smarujemy farszem i zawijamy w kopertę lub rurkę. Podajemy na talerzu. Ja dodaję do tego pikantne korniszony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Indyk Kukurydza Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować