Nadziewane grahamki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Zdrowe i pożywne śniadanie dla każdego.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 grahamki
    2 jajka
    1 pomidor
    1 ogórek kiszony
    1 cebula
    pęczek szczypiorku
    pęczek natki pietruszki
    50 g sera żółtego
    4 rzodkiewki
    sól
    pieprz
    papryka w proszku

Nadziewane grahamki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odciąć wierzch bułki, ugnieść środek. Pomidora, ogórka, cebulę i rzodkiewki pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Do miseczki wybić jajka, dodać pokrojone warzywa i wymieszać. Ser żółty zetrzeć na tarce, pietruszkę i szczypiorek posiekać i dodać do masy. Doprawić do smaku przyprawami.
  • 3. Włożyć do bułek i zapiekać 30 min. w 180°C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy