Muffinki kakaowe z rodzynkami w czekoladzie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mięciutkie, wilgotne, kakaowe ciasto z dodatkiem rodzynek w czekoladzie, które potęgują swą otoczką czekoladowy smak.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    120 g masła
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka mąki
    2 czubate łyżki kakao
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 jajka
    1/2 szklanki śmietany
    paczka rodzynek w czekoladzie

    Dekoracja:
    lukier
    pianki marshmallows
    m&m's
    kolorowy cukier

Muffinki kakaowe z rodzynkami w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto: Masło utrzeć z cukrem, dodać proszek do pieczenia, jajka, mąkę i śmietanę, zmiksować. Rodzynki w czekoladzie dodać do ciasta, wymieszać. Nakładać do form muffinkowych do 3/4 wysokości. Piec ok 20- 25 minut w 180°C. Ostudzić.
    2. Dekoracja: Pianki marshmallows przekroić na skos. Lepiącą stronę maczać w kolorowym cukrze. Ostudzone muffinki polać lukrem. Pianki przyklejać na jeszcze płynny lukier. W środek dać m&m's.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy