Muffinki jogurtowe bez jajek

3.86 (21 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszne, mięciutkie i wilgotne muffinki jogurtowe przygotowane bez dodatku jajek. Polecam do kawy.

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mąki orkiszowej
    4 łyżki ksylitolu
    150 g jogurtu naturalnego
    6 łyżek oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

3.86 (21 ocen)

Muffinki jogurtowe bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki jogurtowe bez jajek 1. Wszystkie składniki wkładamy do miski i miksujemy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt Mąka orkiszowa Olej

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować