MUFFINKI CAPPUCCINO

0 (0 ocen)

Łatwe i szybkie. W sam raz na niezapowiedzianych gości :)

Składniki:

  • Składniki suche:
    • 1 ¾ szklanki mąki
    • ¾ szklanki cukru
    • 1 ½ łyżeczka proszku do pieczenia

    Składniki mokre:
    • 100 g roztopionego masła
    • 1 jajko
    • ½ szklanki mleka
    • 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczone w 2 łyżkach gorącej wody
    • 12 kostek mlecznej czekolady (po jednej do każdej muffinki)

Muffinki cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy zgodnie ze sztuką: suche składniki osobno, mokre osobno. Następnie mieszamy razem, szybko i tylko do połączenia składników. Do papilotek włożonych do foremki na muffinki nalewamy ciasto do mniej więcej połowy, wkładamy jedną kostkę czekolady i przykrywamy drugą porcją ciasta. Pieczemy 20-25 min. w temp. 180°C.
    Zdobimy zgodnie z upodobaniem (u mnie krem maślany i masa cukrowa).

Porady

Muffinki doskonale smakują polane polewą czekoladową.

Komentarze

Podobne przepisy