Mizeria małopolska

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni małopolskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - zielone ogórki: 50 dekagramów
    - cebula dymka: 3 sztuki
    - Posiekany koperek: 2 łyżki
    - tłusty twaróg: 20 dekagramów
    - kwaśna śmietana: 1 szklanka
    - sól i pieprz do smaku: 1 szczypta

Mizeria małopolska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte ogórki obrać, pokroić w cienkie plasterki, posolić i zostawić na kilka minut, po czym odcisnąć sok. Cebulę obrać, drobno pokroić i dodać do ogórków. Ser pokruszyć, wymieszać ze śmietaną i pieprzem, połączyć z ogórkami. Delikatnie wymieszać i posypać drobno pokrojonym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy