Miodowe żeberka

0 (0 ocen)

Żeberka z miodem smakują wyśmienicie.

Składniki:

  • 1 mięsisty pasek żeberek
    uniwersalna przyprawa warzywna np.warzywko, przyprawa uniwersalna, kucharek
    ostra papryka
    zioła prowansalskie
    pieprz
    1 czubata łyżka miodu
    1,5 łyżki mąki
    woda
    2-3 łyżki margaryny

Miodowe żeberka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka w miodzie 1. Kupiłam mięsisty pasek żeberek i podzieliłam na 3 kawałki. Umyłam mięso i przyprawiłam warzywnąprzyprawą, papryką i pieprzem. Na patelni roztopiłam margarynę i włożyłam na nią żeberka. Smażyłam z obu stron do czasu zarumienienia. A gdy się przysmażyły podlałam wodą by się nie przypaliło i dusiłam pod przykryciem. Następnie wysmarowałam mięso miodem i dusiłam dalej do miękkości. Gdy mięso było miękkie wyjęłam je. Do sosu dodałam trochę ziół prowansalskich i zaciągnęłam go mąką z wodą (3/4 szkl. wody na 1,5 łyżki mąki). Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy