Mintaj z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę oczyszczamy
z wierzchnich liści i szatkujemy.
Marchewki, pietruszki i selera obieramy, myjemy
i ścieramy na tarce o dużych
oczkach. Pora oczyszczamy
i drobno kroimy. Cebule obieramy,
siekamy i smażymy na
2 łyżkach rozgrzanego oleju.
Przekładamy do garnka.
2.Do cebuli wkładamy kapustę,
pora, marchewki, selera
i pietruszkę. Wlewamy resztę
oleju i mieszamy. Dusimy ok.
30 minut, często mieszając.
Dodajemy koncentrat pomidorowy.
Doprawiamy pieprzem,
ziołami prowansalskimi
i dokładnie mieszamy.
3.Ryby myjemy, osuszamy,
oprószamy przyprawa uniwersalna, pieprzem
i mąką. Smażymy na oleju.
Podajemy z warzywami.
Komentarze